Școală amendată pentru discriminare. Directorul a organizat un examen de admitere ilegal

Data publicării:
discriminare

Legea educației spune că testele de admitere la clasa a cincea sunt ilegale, cu excepția cazului în care numărul de locuri disponibile este mai mic decât numărul de candidați. Nu era cazul acestei școli, unde erau 50 de candidați pe 60 de locuri, prin urmare, singurul examen legal era cel de limbă strănă, respectiv engleză. Acesta a fost dat după cel de matematică.

Reprezentanții inspectoratului spun că este posibil ca nici măcar acest examen să nu fi fost necesar, dacă numărul de candidați pentru clasa de limbă străină ar fi fost mai mic decât numărul de locuri.

Prin urmare, părinții unui elev care la testul de matematică a luat o notă cu care ar fi intrat în clasa de elită au reclamat acest caz la Consiliul pentru Combaterea Discriminării. În urma acestei reclamații, unitatea de învățământ a fost amendată cu 1.000 de lei.

Între timp, părinții și-au mutat copilul la o altă școală, unde, spun ei, vor să fie privit ca un copil normal, însă scopul lor era ca lucrurile acestea să nu se mai întâmple pe viitor la Școala 81.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri