Sari la conținut
News Alert

Studenții înscriși la învățământ la distanță vor primi tablete PC 

Un număr de 1.465 de studenţi îşi vor primi tabletele până în data de 15 decembrie 2014, odată cu participarea la activitățile tutoriale față în față, așa cum sunt prevăzute în orarul fiecărei facultăți, se arată într-un comunicat al instituției.

Studenții vor utiliza tabletele PC pe întreaga durată a studiilor universitare: 3 ani pentru nivel licență, respectiv 2 ani pentru nivel masterat, dar și după finalizarea acestora. Tabletele au o configurație potrivită pentru procesul educațional la distanță, având toate funcțiile necesare interacțiunii cu cadrele didactice – tutori și cu mediul de învățare on-line.

Odată cu introducerea tabletelor, Centru de Formare Continuă şi Învăţământ la Distanţă şi cu Frecvenţă Redusă al UBB a lansat și o aplicație pentru sistemul de operare android, aplicație care poate fi descărcată gratuit de pe site-ul UBB sau de pe Google Play și care conține link-uri directe către principalele site-uri și platforme ale Universității: ubbcluj.ro, elearning.ubbcluj.ro, academicinfo etc. Aplicația este disponibilă gratuit tuturor studenților, cadrelor didactice și altor categorii de public.

Tabletele au fost procurate prin procedura de achiziție publică, pe bază de licitație.