Universități din România, în topul celor mai prestigioase universităţi din lume

Data actualizării: Data publicării:
studenti

Douăsprezece universităţi din România, cu 29 de domenii, au intrat în top Shanghai, clasamentul internaţional al celor mai prestigioase universităţi din lume.

În topul facultăţilor apar instituţii de învăţământ din Bucureşti şi Cluj. De exemplu, Facultatea de Matematică a Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca are şi anul acesta cea mai bună poziţionare în clasament: locul 201 din 500 de poziţii, fiind pe primul loc în ţară.

Iar în domeniul automaticii, Universitatea Politehnica din Capitală ocupă prima poziţie la nivel naţional şi un loc bun în topul celor 200 de facultăţi, la nivel internaţional.

Rezultatele sunt impresionante, cu atât mai mult cu cât finanţarea universităţilor de la noi este departe de cea a colegiilor mari din lume.

Ecaterina Andronescu: Sunt cotate cu 20 de procente universităţile care au Alumni sau membri laureaţi ai premiului Nobel. Faptul că au intrat în primele 500 domenii ştiinţifice clasate de clasamentul Shanghai arată că celelalte criterii au avut valori foarte ridicate. Celelalte criterii fiind numărul de lucrări publicate şi indexate în bazele internaţionale de date recunoscute în toată lumea şi numărul de citări indexate într-o bază internaţională de date. Faptul că această performanţă se înscrie în rândul şi în spatele universităţilor româneşti incluse în acest clasament e o dovadă că avem un potenţial de care ar putea să beneficieze mult mai mult mediul economic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri