Sute de angajați din învățământ protestează la sediul Guvernului

Data publicării:
proteste profesori octombrie 2013 - captura digi24

Actualizare 11:30: Profesorii au ieşit pentru a treia zi consecutiv în stradă, nemulţumiţi de salarii şi condiţiile din şcoli. Câteva sute de dascăli pichetează în aceste momente sediul Guvernului şi pe cel al USL. Este ultimul protest înaintea manifestaţiei anunţate pentru săptămâna viitoare, 6 noiembrie.

Profesorilor din sectoarele 4 și 5 li s-au alăturat cadre didactice și nedidactice din orașe precum Buzău, Călărași. Ei sunt nemulțumiți de salarile mici și de subfinanțarea sistemului de educație. Ei mai cer și ca directorii să nu mai fie angajați în funcție de clientela politică.


Acesta este ultimul protest înaintea celui care va avea loc în data de 6 noiembrie, la care şi-au anunţat participarea 10.000 de persoane.

Sindicaliştii solicită salarii mai mari cu 50% pentru debutanţi şi 6% din PIB pentru educaţie, începând din 2014, dar şi modificarea programelor şcolare.

În România, un profesor este plătit cu 2 euro pe oră. Comparativ, în celelalte ţări europene, salariile sunt de 40 de ori mai mari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri