Video Scandal în Sectorul 3 din cauza locurilor la grădinițele de vară. După ce au stat 24 de ore la coadă, părinții s-au certat cu Negoiță

Data actualizării: Data publicării:
parinti care stau la coada
Zeci de părinți stau la coadă la ușile grădinițelor care au program special pentru vacanța de vară. FOTO: Captură Digi24

Este scandal în Sectorul 3 din Capitală. Sute de părinți stau la coadă la ușile grădinițelor care au program special pentru vacanța de vară.

Unii au așteptat chiar și 24 de ore ca să fie siguri că reușesc să își înscrie copiii. Primăria a pus la dispoziție 1.500 de locuri, în cadrul programului „Grădinița de vară”, dar părinții spun că nu sunt suficiente.

Părinte: „Am mai plecat, dar de aseară se stă la coadă de aproape 20 de ore. Să sperăm că ajungem.”

Părinte: „De la ora opt, de aseară, sunt aici ca să rezolv o problemă.”

Sunt peste 400 de părinți revoltați și nemulțumiți care așteaptă și speră să obțină un loc la creșă și la grădiniță.

La grădinița Școlii Gimnaziale nr. 88, din Sectorul 3, sunt puse la dispoziție 180 de locuri pentru grădiniță și 130 de locuri pentru creșă.

Încă de marți, de la ora 18, o mămică a venit să facă o listă pentru a se organiza și, practic, începând cu ora 9, părinții ar trebui să intre în scretariat pe baza acestei liste.

Primarul spune că „există capacitate”, dar că „e o problemă de personal”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, precizează că numărul de locuri disponibil la nivelul întregului sector este de 1.500 pentru perioada verii și că a fost stabilit în baza calculelor făcute chiar de către Inspectorat.

„Nu pot să vă promit nimic. Noi încercăm să găsim soluții să nu refuzăm pe nimeni. Capacitate există. Creșe, grădinițe avem. Nu avem nicio șansă să le umplem. E o problemă de personal. Dacă dascălii își doresc să vină la muncă în perioada de concediu asta e singura problemă, inclusiv bugetarea din partea Primăriei. Există bani, e prevăzut din buget. Există decât o singură chestiune, să îi convingem pe dascăli să vină la treabă. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au fost de acord sa renunțe la concediu să vină la treabă în perioada de vacanță. Noi am solicitat tuturor grădinițelor și creșelor din Sectorul 3 să aibă program de vară. Unii ne-au răspuns pozitiv, alții nu ne-au răspuns pozitiv. Solicitările sunt în creștere de la an la an. Dascălii au o preocupare, că la un moment dat nu vor mai avea concediu. Motivația financiară ține până la un moment, după care vor și dânșii concediu. Altă limitare nu există. Noi avem peste 500 de locuri libere, nu am refuzat pe nimeni. Înscrierea nu o face Primăria”, a declarat primarul Robert Negoiță.

Pe de altă parte, Inspectoratul Sectorului 3 spune că nu a fost deloc așa, că nu ei sunt cei care fac centralizarea și nici ei nu sunt responsabili de unitățile de învățământ pe perioada verii. Acestea sunt în sarcina primăriilor de sector.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri