UTILITAR. Cum vă înscrieți la studii în străinătate

Data publicării:
Bacalaureat-Mediafax Foto-Nicu Mircea

Fiecare universitate are propriile criterii pe care un student trebuie să le îndeplinească, în cazul în care vrea să-i treacă pragul. Cu toate acestea, sunt câteva acte care nu trebuie să vă lipsească de la dosar, indiferent de universitatea la care vă înscrieţi.

Asiguraţi-vă că aveţi diploma de Bacalaureat şi diploma de licenţă, dacă vreți să vă înscrieţi la un program de master. Pentru aceasta vă trebuie şi foaia matricolă. Mare atenţie! Cereți din timp foaia matricolă, pentru că la unele facultăţi, eliberarea acestia durează mai bine de şapte zile.

Dacă nu v-aţi dat licenţa, cereţi facultăţii o adeverinţă care să ateste că veți susţine examenul în prima sesiune. Ulterior, veţi trimite facultăţii diploma de licenţă. Toate documentele trebuie legalizate şI traduse, iar pentru acesta puteţi plăti în jur de 300 de lei.

Pregăti-vă să daţi şi un examen de limbă străină. Cele mai cerute sunt IELTS şI TOEFL. Mai aveţi nevoie de o scrisoare de intenţie şi de una sau mai multe scrisori de recomandare din partea profesorilor.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri