Elevii care au avut media 10 la examenele naționale din acest an vor fi premiați. Ministrul Educației a anunțat câți bani vor primi

Data publicării:
bani
FOTO: Shutterstock

Guvernul a adoptat, joi, o hotărâre privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, sesiunea 2023, şi la examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023, potrivit unui comunicat de presă al Executivului.

Prin urmare, sumele acordate, prin hotărâre de Guvern, sunt în valoare de 2.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a, respectiv de 5.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de Bacalaureat 2023, mai arată comunicatul de presă al Executivului.

Vor beneficia de aceste stimulente 92 de absolvenţi de liceu care au obţinut media generală 10 la examenul de Bacalaureat, (78 la examenul naţional Bacalaureat şi 14 la examenul de Bacalaureat german), sesiunea iunie-iulie 2023, respectiv 466 de absolvenţi de clasa a VIII-a care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională.

„Performanţa merită apreciată şi încurajată! Mă bucură faptul că în ședinţa de Guvern de astăzi a fost aprobat proiectul de Hotărâre de Guvern privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor de gimnaziu şi liceu, care au obţinut media 10 la examenele naţionale 2023”, a scris Ligia Deca, joi pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministrul Educaţiei a adăugat că „558 de copii şi de tineri au reuşit să obţină această performanţă”.

„Fiecare dintre cei 466 de absolvenţi de gimnaziu care a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională va fi premiat cu 2.000 lei, iar fiecare dintre cei 92 de absolvenţi de liceu cu media generală 10, în sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat, va fi premiat cu 5.000 lei. Îi felicit pe toţi cei care au obţinut aceste rezultate, dar şi pe profesorii şi pe părinţii lor, care i-au susţinut în acest drum”, a completat Deca.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri