Episcopul Huşilor: Totalitarismul actual este mai cumplit şi mai groaznic decât totalitarismele secolului al XX-lea

Data publicării:
ignatie episcop husi

Episcopul Huşilor, Ignatie, le-a transmis credincioşilor ortodocşi, în scrisoarea pastorală de Înviere, că „numai împărtăşirea cu Hristos şi trăirea adevărului că cele nevăzute sunt infinit mai importante decât cele materiale reprezintă unica salvare de la tristeţile şi nedumeririle lumii de astăzi”, când societatea este dominată de „un totalitarism al progresiştilor, care aruncă la coşul de gunoi al istoriei valorile supreme tradiţionale: credinţa şi familia”, îndepărtându-i pe oameni de Dumnezeu.

Prelatul susţine că acest tip de totalitarism este mai „subtil decât celelalte, dar cu o forţă similară de impunere”.

„Totalitarismul actual este mai cumplit şi mai groaznic pe termen lung decât totalitarismele secolului al XX-lea, pentru că îl subjugă pe om pieţei nesăbuite a dorinţelor trupului, încarcerându-l în material, fără să aibă perspectiva credinţei ca vedere şi "încredinţare a lucrurilor celor nevăzute" (Evrei 11, 1). Este o încercare de reconfigurare a unei noi umanităţi înstrăinată de Dumnezeu. Uneori nici nu ne dăm seama cum ne distruge "graţios" şi "tolerant". Este ca şarpele care îşi calculează cu precizie muşcătura fatală”, a afirmat episcopul Huşilor, potrivit Agerpres.

El a subliniat că, din această cauză, doar împărtăşirea cu Hristos şi trăirea adevărului că cele nevăzute sunt infinit mai importante decât cele materiale reprezintă unica salvare de la tristeţile şi nedumeririle lumii de astăzi.

„Doar Emausul Liturghiei poate schimba inimile noastre în lumină, bucurie şi linişte de la Dumnezeu, pentru că este singura „fereastră prin care putem să vedem cerul”. Şi, Doamne, câtă nevoie avem de cer pentru a scăpa de iadul păcatelor!”, a mai arătat Ignatie, în scrisoarea pastorală de Paşti. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri