Eric, tânărul lovit de skijet la Eforie, este în stare gravă. Familia încearcă să găsească vinovatul. Cum s-a întâmplat totul

Data actualizării: Data publicării:
Eric, tânărul de 19 ani lovit de jetski în Eforie Nord, este internat în stare gravă
Eric, tânărul de 19 ani lovit de jetski în Eforie Nord, este internat în stare gravă. Foto: Facebook/ Eric Melinte Moraru

Un accident grav a avut loc, vineri, în zona plajei Belona din Eforie Nord. Un cuplu care se afla pe o saltea gonflabilă trasă de un skijet a fost lovit în plin de un alt skijet. Băiatul și-a protejat iubita și a fost aruncat la câțiva metri depărtare. Eric, în vârstă de 19 ani, este acum internat în spital, cu răni grave. Familia băiatului încearcă să găsească vinovatul.

Eric și iubita lui, ambii în vârstă de 19 ani, erau pe o saltea trasă de un skijet, în momentul în care au fost loviți în plin. Tânărul și-a apărat prietena, care a rămas pe saltea, iar el a fost aruncat în mare, cu fața în jos, la aproximativ 5-6 metri de locul accidentului, potrivit ReplicaOnline.

Imediat după impact, conducătorul skijet-ului care-i trăgea pe cei doi a sărit să-l salveze, l-a întors cu fața în sus, iar o altă persoană l-a adus la mal.

Medicii de la punctul de prim ajutor amenajat pe plajă l-au resuscitat, iar o ambulanță l-a transportat apoi la spital, cu mai multe coaste rupte.

„Fiul meu și prietena lui erau pe saltea gonflabilă trași de un jetski. Din față, ușor dreapta, față de poziția copiilor, trecând pe lângă jetski-ul care îi trăgea pe ei vine un alt jetski care lovește salteaua. Fata rămâne pe saltea, aparent protejată de fiul meu, iar fiul meu este aruncat la 5-6 metri de saltea unde plutește cu fața în jos. Conducătorul jetski-ului cu salteaua îl întoarce cu fața în sus și altcineva îl preia și îl duce pe mal. Pe fată (de la care am eu informațiile) a condus-o la mal un alt jetski, dar la un alt punct de plecare. Ea aleargă pe plajă spre fiul meu și pe măsură ce se apropie vede că i se fac manevre de resuscitare. Își revine și este cărat în cortul de prim ajutor. De acolo cineva spune că ar trebui băgat în salvare, altcineva transmite asta printr-o stație și în maximum 2 minute apare salvarea SMURD. Ajunge la UPU, pe cod roșu. Toate astea cred că s-au petrecut între 5 și 6 pm. La 9.30 era deja la salon cu drenul instalat, în postoperator”, a declarat mama băiatului pentru ReplicaOnline.

Eric este internat acum la Spitalul Județean din Constanța, „după un traumatism cu coaste fracturate şi hemopneumotorax operat în curs de drenare”, a anunțat mama sa, online.

Starea băiatului este stabilă, dar în continuare gravă. Potrivit mamei, are șase coaste rupte, iar durerile sunt cumplite, chiar și cu calmante.

La trei zile de la accident, vinovatul nu a fost găsit. Părinții fac apel la cei care au fost de față și au filmat momentul să le pună la dispoziție imaginile.

„Îi rog frumos pe toți cei care au imagini cu incidentul să mă contacteze în privat. Distribuiți pe cât de mult posibil. Este cel puţin straniu că nimeni nu este interesat să facă public un incident de o asemenea gravitate”, a scris mama lui Eric, pe Facebook.

Aceasta a scris într-un comentariu că bărbatul care conducea skijet-ul i-ar fi contactat să își ceară scuze și ar fi cerut o „înțelegere amiabilă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri