Un poliţist din Mississippi a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru că a torturat doi afro-americani

Data publicării:
politist sua
Foto: Shutterstock

Un fost poliţist din Mississippi găsit vinovat pentru torturarea a doi afro-americani împreună cu mai mulţi dintre colegii săi, a fost condamnat marţi la 20 de ani de închisoare, notează AFP.

Acest poliţist, Hunter Elward, şi cinci dintre colegii săi din acest stat sudic au recunoscut în august că au torturat cele două victime timp de două ore cu un vibrator, pistoale cu şocuri electrice (taser) şi o sabie, Elward ajungând până la a împuşca una dintre victime în gură.

Hunter Elward, 31 de ani, a fost condamnat la 241 de luni de închisoare, iar Jeffrey Middleton, în vârstă de 46 de ani, la 17 ani şi jumătate.

Ceilalţi patru inculpaţi îşi vor primi pedeapsa miercuri şi joi.

"Departamentul de Justiţie îi va trage la răspundere pe agenţii care încalcă drepturile constituţionale şi astfel trădează încrederea populaţiei", a reacţionat într-un comunicat procurorul general al SUA, Merrick Garland, citat de Agerpres.

În ianuarie 2023, aceşti şase poliţişti aparţinând unei echipe renumite pentru brutalitatea sa au intrat "fără mandat sau justificare" într-o casă din Braxton, un orăşel din Mississippi, unde le fusese raportată o activitate suspectă, potrivit documentelor judiciare.

Găsind acolo doi bărbaţi de culoare, i-au încătuşat şi au proferat "insulte rasiale".

Potrivit acuzării, aceştia le-au agresat sexual pe cele două victime cu un vibrator şi le-au provocat 17 şocuri cu pistoalele electrice. De asemenea, i-au umilit obligându-i să înghită alcool, ulei de gătit, lapte şi alte lichide.

Acest calvar, care a durat aproximativ două ore, a culminat atunci când Hunter Elward a pus arma de serviciu în gura unuia dintre cei doi bărbaţi. Pentru a-l speria, a apăsat pe trăgaci după ce scosese un glonţ din încărcător. La o a doua tentativă, însă, un glonţ a pornit şi i-a rupt maxilarul victimei înainte de a ieşi prin ceafă, potrivit dosarului acuzării.

Poliţiştii au lăsat apoi victimele într-o baltă de sânge mai multe minute, în timp ce se puneau de acord pentru a acoperi acest abuz.

Echipa a distrus supravegherea video a locuinţei, unul dintre cartuşele folosite şi a încercat să ardă hainele victimelor pentru a face probele să dispară, potrivit acuzării.

Agenţii au plantat, de asemenea, un pistol cu alice asupra uneia dintre victime şi metamfetamină la faţa locului pentru a justifica intrarea lor în casă.

Apoi au redactat rapoarte false şi au minţit în mod repetat anchetatorii, mai scrie AFP.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri