5 MINUTE SPANIOLE. Anca Moldovan aduce România la Madrid, prin pictură

Data publicării:
4122012 20baltoiu-36763

Însă webcam-urile nu sunt suficiente pentru a spune „îmi e dor” sau un simplu „te iubesc”, așa că printre numeroșii români cu care corespondentul Digi24, Ciprian Bălțoiu, a stat de vorbă zilele acestea a fost și o domnișoară cunoscută mediului românesc de la Madrid. Se numește Anca Moldovan și a venit la Madrid cupărinții ei acum 30 de ani. Era mult prea mică să își mai aducă aminte de ceea ce a lăsat în România, însă a devenit mai româncă și mai mândră de naționalitatea ei odată cu trecerea timpului.

Merge în fiecare an în țară, pictează apoi ceea ce vede acolo, iar la Madrid de ani de zile este consilier al guvernului local, un om extrem de implicat în tot ceea ce înseamnă relația dintre autoritățile spaniole și comunitatea românească.

Anca Moldovan a acordat un scurt interviu pentru Digi24:

Ce îți lipsește din România în comparație cu viața de aici ?

Am venit foarte mică, practic ce îmi lipsește nu știu, dar mi-e dragă, mi-e dor și ...

Ce te atrage acolo ?

Farmecul țării, totul practic, când sunt acolo sunt încântată și văd de exemplu că și în pictura mea o trag mult din România.

Mi se pare mie sau lăcrimezi? De ce ? Emoționant să vorbești despre România, țara ta pe care nu o cunoști decât prin vizite ?

O cunosc cu românii de aici! Cunosc România cu românii pe care îi cunosc aici, cu părinții în primul rând.

Ce le-ai recomanda tinerilor din România ...să rămână acolo și să lupte sau să lase totul baltă și să vină în Spania că aici îi așteaptă numai lucruri bune? Sau este greu și aici?

Eu cred că dacă mă adresez tinerilor, ei sunt viitorul și ... eu cred că o țara are nevoie de tineret....

Concurs

Concursul este adresat doar telespectatorilor Digi24 din Spania, pentru că premiul - trei luni internet pe telefonul mobil DIGI Spania - poate fi oferit doar pe teritoriul acestei țări.

Cei care doresc să participe sunt rugați să citească despre condițiile acestui concurs la adresawww.digimobil.es/5minutespaniole.

Urmăriți materialul video atașat pentru a afla cine este câștigătorul concursului de data trecută și care este întrebarea pentru noul concurs.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri