60 de mistreţi au fost vânaţi sâmbătă la Balc. Apărătorii animalelor, în travesti, au vărsat găleţi cu vopsea roşie la poarta domeniului şi au chemat poliţia

Data publicării:
balc-2

Membrii unor organizaţii de protecţie a animalelor au protestat sâmbătă în faţa domeniului de la Balc, considerând drept ilegală vânătoarea care are loc şi anul acesta pe proprietatea omului de afaceri Ion Ţiriac. S-au costumat în mistreţi şi i-au îndemnat pe invitaţii fostului mare tenismen să joace tenis în loc să ucidă animale. Potrivit unor surse, sâmbătă au fost vânaţi la Balc aproximativ 60 de mistreţi.

Dear guests, this year's hunt is cancelled. We play tennis instead
(Stimaţi invitaţi, partida de vânătoare din acest an s-a contramandat.
Jucăm tenis, în schimb)

Dacă invitaţii lui Ion Ţiriac au fost încântaţi de partida de vânătoare anuală de la Balc, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre activiștii pentru drepturile animalelor. Ei au vărsat în faţa intrării domeniului două găleţi cu vopsea roşie, în semn de protest, „ca simbol al animalelor măcelărite”, declară un activist. Probabil că sunt, la fel ca şi anul trecut, pui de mistreţ, mai sunt şI cerbi. Dumneavoastră vi se spune că sunt doar mistreţi, ca să nu aveţi un sentiment aşa de... În schimb, suntem convinşi că au fost măcelărite familii întregi de mistreţi, şi pui”, acuză activistul Vier Pfoten.

Membrii organizaţiei pentru drepturile animalelor s-au costumat în mistreţi şi le-au cerut lui Ion Ţiriac şi invitaţilor lui să înlocuiască vânătoarea cu sportul. „Protestul nostru este unul paşnic şi sper să-i îndemnăm pe aceşti mari oameni să se orienteze spre sporturi mai puţin sângeroase. Şi anul acesta mesajul nostru este: Stop killing, play tennis!”, a declarat pentru Digi24 Veronica Tulpan, coordonator de programe naţionale la Fundaţia Vier Pfoten.

Activiştii au chemat şi poliţia, arătând că ar există indicii că avizul de la Ministerul Mediului pentru uciderea animalelor lipseşte, întrucât nu ar fi vorba de un domeniu de vânătoare, ci de un simplu ţarc. Două echipaje au intrat pe domeniul deţinut de Ion Ţiriac, unde au făcut verificări timp de aproximativ o oră.

Alături de protestatari a venit şi parlamentarul Remus Cernea. „Nu avem de a face cu o vânătoare obişnuită. Este pur şi simplu un masacru. Animalele nu au, practic, nici o şansă. Sunt speriaţi, aduşi în bătaia puştii celor care au venit aici să se bucure de uciderea unor animale nevinovate”, acuză parlamentarul.

Domeniul de la Balc se întinde pe 150 de hectare şi îi aparţine omului de afaceri Ion Ţiriac. Partidele de vânătoare de aici au devenit cunoscute în 2005, când au fost împuşcaţi 185 de mistreţi, crescuţi pe domeniu în acest scop.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri