9 polițiști au fost prinși luând mită de până la 300 de euro de la șoferi. Agenții puneau „capcane” în trafic

Data actualizării: Data publicării:
politisti oglinditi in geamul unei masini de politie
Șofer oprit de un polițist de la direcția rutieră. Imagine ilustrativa. Foto: Facebook/ Politia Romana

Nouă polițiști din Huși au fost reținuți - opt de la rutieră și unul de la frontieră - după ce au fost prinși că luau mită de la șoferii opriți în trafic. Agenții aveau și complici, care îi obligau pe șoferi să greșească. Chiar și 300 de euro ajungea să fie taxa pentru cei care nu voiau să fie amendați sau să rămână fără permis.

Ligia Pricopi, jurnalist Digi24: Verificările în acest dosar au început în urma unui telefon pe care l-au primit anchetatorii de la Direcția Generală Anticorupție, în care cineva denunța comportamentul polițiștilor din Huși, faptul că cer mită de la șoferi și, spun anchetatorii, există probe în acest sens. Începând cu vara acestui an, polițiștii ar fi primit sume de bani care începeau de la sute de lei și ajungeau până la 1.500 de lei, pentru a nu-i sancționa pe șoferi. Și aveau și complici în trafic care îi ajutau și îi încurcau totodată pe șoferi, în sensul în care mergeau cu viteză redusă și îi determinau astfel să comită abateri. Erau opriți apoi acești șoferi de polițiști și de aici începeau negocierile pentru păstrarea carnetului. Banii erau împărțiți la sfârșitul turei.

Sunt 8 agenți de la Poliția din Huși și un polițist de Frontieră care au fost reținuți în acest dosar și urmează să ajungă în instanță cu propunere de arest preventiv. De asemenea, unul dintre complici este cercetat sub control judiciar.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri