Acciza la carburanți este contestată și în interiorul USL

Data publicării:
radu mazare - mfax-2

„Nu am fost consultat, nu cred ca este bine să mai punem taxe și să apăsăm, fug ca dracul de tămâie să mai cresc taxele în Constanța”, a spus Radu Mazăre.

 „Mai util ar fi fost, ţinând cont de evaziune care se produce în România, să încerce să amelioreze încasările la buget printr-un efor concertat facut de ANAF cu celelalte instituții, fără să pună o taxă sau acciză suplimentară”, a subliniat Călin Popescu Tăriceanu, senator PNL.

Aliat cu Victor Ponta, Crin Antonescu nu ţine cont de părerea lui Călin Popescu Tăriceanu, şi el liberal şi fost premier într-o perioadă în care România a avut o creştere economică record, de 8 % din PIB. „Niciodată, nu se mişcă nici măcar o literă”, a spus el, întrebat dacă se renunță la acciză.

USL susţine că banii colectaţi din acciza de 7 eurocenţi pe carburanţi vor fi folosiți la construirea unor noi autostrăzi, dar proiectul de buget pentru 2014 nu precizează unde se vor duce sumele încasate de la şoferi. Iniţiator al impunerii acestei taxe, fostul ministru liberal al Transporturilor asigura că premierul va face în aşa fel încât banii să ajungă în bugetul Companiei de Drumuri.

„Acești bani vor merge direct în construcția de autostrăzi și în următoarea perioadă vom prezenta un document, o asumare politică a USL în acest sens. Vorbim de aproximativ 700 de milioane de euro anual”, spunea Relu Fenechiu, deputat PNL.

Cert este că fără un buget de stat adoptat în această perioadă, pensionarii, profesorii debutanţi şi medicii rezidenţi vor trebui să mai aştepte creşterea veniturilor, promisă de Guvernul Ponta. „Categoric o să rezolvăm, problema este că o să fie poate cu o întârziere de o lună, două”, a declarat Mariana Câmpeanu, ministrul muncii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri