Adrian Năstase, atac la americani

Data publicării:
nastase crop mf

Astăzi, el declară că decizia americanilor a fost luată la presiunea unor consilieri anticorupţie români, aflaţi în cercul de influenţă a lui Traian Băsescu şi care lucrau pentru ambasada americană.

Adrian Năstase: Înainte ca acea condamnare să fie definitivă am primit acea scrisoare de la consulul american. M-am mirat pentru că nu mi-am imaginat că această chestiune a pixurilor din campania electorală din România poate să fie o chestiune atât de importantă în Statele Unite, cu atât mai mult cu cât relaţia mea cu administraţia americană în legătură cu conflictele din Irak, colaborarea în legătură cu intrarea în NATO consideram că sunt chestiuni destul de importantă. Americanii şi administraţia americană nu au foşti prieteni. Ei au numai actuali prieteni. Ţi-ai terminat mandatul, nu mai eşti util... PA! Deci ăsta e mesajul care a apărut din acea scrisoare. Nu ştiu, se temeau americanii că voi merge şi voi organiza acţiuni teroriste acolo?

Reacţia vine după ce un reprezentant al departamentului american de stat a spus că există foşti şi actuali oficiali guvernamentali din România şi Bulgaria care nu au permisiunea să călătorească în SUA. Motivul: suspiciuni de corupţie.

Citiți și: Oficiali români cu interdicţii de călătorie în SUA din cauza suspiciunilor de corupție. Reacția MAE

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri