Agresori de animale. Câini torturaţi la Lugoj, porumbei otrăviţi la Oradea

Data publicării:
20121207 20caini-37424

Animalele, cu lăbuţele din spate retezate, au fost găsite pe stradă de un băiat de 14 ani care îşi plimba câinele. O femeie i-a luat de pe stradă, i-a îngrijit şi a sesizat o asociaţie de protecţie a animalelor. Asociaţia pentru protecţia animalelor Lugoj Free Amely a decis să ofere 500 de euro oricărei persoane care poate da informaţii despre cei care au torturat şi abandonat căţeii pe câmp.

Medicii veterinari au salvat viaţa celor doi căţei, însă aceştia nu vor putea merge niciodată. Ei vor fi adoptaţi de o familie din Germania.

Este pentru a doua oară anul acesta când maidanezii din Lugoj sunt victimele cruzimii oamenilor. În urmă cu cîteva luni, mai multe animale au fost găsite aruncate într-un cazan cu smoală.

Porumbei otrăviţi cu insecticid

La Oradea, autorităţile au suspectat că se confruntă cu un nou val de gripă aviară, după ce sute de porumbei au fost găsiţi morţi într-un cartier din oraş. Rezultatele analizelor au relevat însă că păsările au murit otrăvite. Poliţiştii bănuiesc că, cel mai probabil, un locatar a plănuit otrăvirea, nemulţumit de mizeria făcută de păsări.

Trei săptămâni le-a luat medicilor veterinari să stabilească modul în care au murit păsările. În trupurile lor şi în boabele de porumb găsite pe stradă a fost găsită otravă, mai exact un insecticid. Locuitorii admit că porumbeii provoacă disconfort – miros şi mizerie -, dar consideră că au fost ucişi în mod barbar. Otrăvirea nu e o soluţie, spun ei.

Poliţia locală Oradea continuă cercetările, iar dacă vinovatul va fi descoperit, va primi o amendă de 1500 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri