FOTO VIDEO Alerta cu bombă la mall-ul ParkLake din Capitală a fost falsă

Data actualizării: Data publicării:
Park Lake 311216 (6)

Alertă falsă cu bombă în Bucureşti, într-un mall, situat în zona Liviu Rebreanu. Un bărbat, care nu a fost identificat până acum a anunţat la 112 că a ascuns mai multe dispozitive explozive în clădire. Sute de clienţi erau atunci în centrul comercial, iar evacuarea lor a durat o oră şi jumătate. Poliţiştii spun că oamenii au refuzat să iasă din clădire, pe motiv că agenţii le strică sărbătorile.

Park Lake 311216 (1)
Park Lake 311216 (1)

(Imagini transmise pe WhatsApp)

ACTUALIZARE 19.30. Alerta cu bombă s-a dovedit a fi falsă.

ACTUALIZARE 17.10. Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, a declarat la Digi24 că primul echipaj a ajuns la faţa locului în aproximativ 4 minute, a blocat accesul în mall şi a dispus evacuarea.

Evacuarea s-a făcut progresiv, pentru a nu crea panică, dar am întâlnit şi probleme cu cetăţeni care nu au vrut să părăsească mallul şi să asculte indicaţiile poliţiştilor, unii dintre ei sub pretextul că le stricăm sărbătorile de iarnă. Obligaţia fiecărui cetăţean care primeşte o dispoziţie din partea unui poliţist este s-o respecte. Conducerea acestora se poate face şi forţat dacă vorbim de viaţa persoanelor”, a declarat Bogdan Ghebaur, care a adăugat că poliţiştii nu au intervenit în forţă.

ACTUALIZARE 16.50. Evacuarea s-a Încheiat. Câteva dintre persoanele care erau în mall au susţinut că li s-a spus să părăsească centrul comercial, dar nu li s-a spus şi de ce.

ACTUALIZARE 16.40. La o oră şi jumătate de la alarmă, continuă evacuarea oamenilor care se aflau în mall, relatează reporterul Digi24 afşat la faţa locului.

La intrarea în centrul comercial sunt forţe de ordine care îi opresc să intre pe cei care doresc să facă asta.

Traficul a fost reluat pe Bulevardul Liviu Rebreanu.


 

O persoană a sunat la 112 de pe un număr alocat unei cartele prepay.

Persoana care a sunat în jurul orei 15.00 a spus că a pus mai multe bombe în centrul comercial.

Au fost trimise mai multe echipaje de poliţie şi un echipaj de pirotehnişti.

(Imagini transmise pe WhatsApp)

Este verificat centrul comercial, care a fost evacuat.

Prima pistă pe care o iau în calcul poliţiştii este că apelul ar fi fost efectuat de o persoană din interior, cel mai probabil un angajat.

Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, a declarat la Digi24 că poliţia a fost sesizată în jurul orei 15, de către un bărbat care a spus că a plasat mai multe bombe în mall-ul ParkLake, iar apoi a închis imediat. 

Telefonul de pe care a fost dat apelul este închis în prezent.

Au fost trimise echipaje de la Poliţia Sectorului 3, Poliţia Rutieră a restricţionat traficul pe Bulevardul Liviu Rebreanu şi pe străzile adiacente.

Câteva sute de persoane ar fi fost în centrul comercial, a declarat Bogdan Ghebaur.


 

Dacă ați fost martorii unui eveniment care poate deveni ştire, luaţi legătura cu noi pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail sau pe contul nostru de Facebook. Ne puteti contacta si telefonic, sau ne puteti trimite fotografii şi filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.

Ştire în curs de actualizare - 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri