Ambasadorul Tunisiei: „Cred că nu se acordă o atenție destul de mare agriculturii”

Data publicării:
pasaport-44453

Ediţia din această săptămână a „Paşaportului diplomatic” ne introduce într-o lume poate mai puţin cunoscută pentru mulţi dintre noi, o ţară africană ai cărei cetăţeni sunt însă foarte prezenţi în societatea românească, fie şi numai dacă ne gândim la numărul mare de studenţi care vin anual aici pentru a-şi face studiile. Este vorba despre Tunisia, stat al cărui ambasador la Bucureşti a acordat un amplu interviu lui Balazs Barabas, realizatorul şi prezentatorul emisiunii de la Digi24.

Momentul ales nu a fost unul întâmplător, întrucât 14 ianuarie este un reper foarte important în istoria acestei ţări, marcând aniversarea a doi ani de la revoluţia tunisiană şi, totodată, scânteia „primăverii arabe”.

Problemele cu care se confruntă Tunisia, în plan economic, par a fi foarte asemănătoare cu cele ale României: şomajul ridicat, în special în rândul tinerilor absolvenţi de studii superioare, lipsa investiţiilor străine în regiune sau agricultura. La acest din urmă capitol, ambasadorul Tunisiei opinează că, în România ar fi cele mai mari probleme: „Cred că nu se acordă o atenţie destul de mare agriculturii. Există pământuri întinse, bogate, aveţi apă, care este arma viitorului. Văd că majoritatea produselor sunt importate, în timp, după părerea mea, ar trebui să fie produse în ţară. Aveţi apă, pământ fertil.”

O imagine completă a unui stat care, măcar o dată în viaţă, merită vizitat, sâmbătă, ora 18.30, la „Paşaport diplomatic”, singura emisiune de televiziune care deschide porţile lumii diplomatice, la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri