Amendă record pentru o maşină abandonată: 120.000 de lei

Data publicării:
masina abandonata

În primăvara anului 2010, Ştefan Aignătoaie a decis să plece pentru o perioadă din ţară. I-a lăsat maşina unui prieten, care i-a promis că va avea grijă de ea. Numai că, după doar câteva zile, bărbatul a parcat neregulamentar, iar autoturismul a fost ridicat de poliţişti.

Întors recent acasă, proprietarul a aflat toată povestea şi că pentru perioada în care maşina a fost ţinută în parcul auto trebuie să plătească peste 120.000 de lei.

Stă de atâţia ani. Trebuia să mă anunţe, să vină un plic acasă, o înştiinţare. Am umblat la poliţia rutieră, la Poliţia Locală. De la Locală iar la rutieră”, a povestit Ştefan Aignătoaie.

Tânărul încearcă acum să dea de bunul prieten pentru a-i cere explicaţii.

Tot am sunat să-i cer banii. Să vină măcar să o pot scoate de aici. Se dă cotit, că nu am bani, că sunt plecat”, a mai spus tânărul.

Cei de la Primărie, care se ocupă de ridicarea maşinilor parcate neregulamentar spun că taxa pentru maşinile lăsate în parcul auto s-a modificat de la an la an.

Acum, maşina nu mai valorează nici măcar 1.500 de lei. Avocaţii au însă câteva sfaturi pentru cei care au prea multă încredere în prieteni.

Să se prezinte în faţa unui notar public pentru a putea face o procură de unde să rezulte drepturile şi obligaţiile pe care le are mandatarul asupra autoturismului. Din momentul acela răspunde acesta de autoturism pentru tot ceea ce se întâmpla”, a declarat Liviu Bran, avocat.

Proprietarul maşinii intenţionează să îl dea în judecată pe prietenul său pentru a recupera contravaloarea autoturismului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri