Anchete blocate de datorii. Poliția din Constanța are datorii la IML în valoare de 400.000 de lei

Data publicării:
razie autostrada mediafax-1

Suntem în imposibilitatea de a continua activitatea medico-legală și, implicit, de a furniza noi probe utile în atâtea cauze”, spune Mihai Onciu, directorul Serviciului de Medicină Legală Constanţa.

Sunt cazuri grave, de exemplu al unui individ bănuit de talhărie, care se plimbă nestingerit prin Constanţa. Deşi legiştii au terminat expertiza, rezultatele nu vor ajunge curând la anchetatori, pentru că politistii nu au platit nici acum analizele. În aceeasi situaţie mai sunt alte 400 de dosare. Poliţia are de achitat legiştilor 400.000 de lei.

Medicii legişti au probleme mari pentru că nu primesc banii de la poliţie.

Situaţia este similară în toată ţara. Poliţia din Bacău datorează legiştilor o jumătate de milion de lei. Medicii încearcă să drămuiască banii cum pot.

Acum un an, când a fost ultima tranșă, am reușit sa ne luăm tot ce-a fost necesar, adică pentru toxicologie, alcoolemie, substanțe. Avem o înțelegere cu spitalul, dacă rămânem în pană, ne ajută”, spune Marcel Badara, șeful IML Bacău.

Un raport de necropsie întocmit pentru anchetele penale ajunge să coste 500 de lei. Pe lista datorinicilor se află și capitala Moldovei cu aproape 500.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri