Angajată a Ambasadei României în Spania, acuzată că a bruscat un protestatar. Reacția ambasadoarei

Data publicării:
gabriela dancau ambasador spania

Ambasadoarea României în Spania, Gabriela Dancău, şi-a exprimat joi regretul pentru un incident în care a fost implicată, cu o zi în urmă, o angajată a ambasadei, în contextul în care presa a relatat că un protestatar al Mişcării Rezist susţine, într-o înregistrare video postată pe Facebook, că a fost bruscat de respectiva angajată, care i-ar fi spart telefonul, relatează Agerpres.

„Regret profund incidentul de ieri (miercuri - n.r.) în care a fost implicat un membru al echipei Ambasadei României la Madrid! Conduita colegei noastre este regretabilă şi nu reflectă abordarea şi obiectivul principal al Ambasadei României la Madrid - promovarea şi protejarea intereselor cetăţenilor români în Spania”, a scris joi pe Facebook ambasadoarea Gabriela Dancău.

„Am dispus imediat verificarea circumstanţelor şi mă voi asigura, personal, că astfel de incidente nu se vor mai repeta”, a adăugat ea.

„Vă asigur din nou de toată disponibilitatea şi deschiderea mea şi a echipei pe care o coordonez pentru un dialog constant şi transparent cu cetăţenii români din Spania şi mizez în continuare pe cooperarea cu dumneavoastră pentru realizarea obiectivelor de politică externă”, a mai scris ambasadoarea.

Reacţia vine după ce în presă au apărut relatări că un protestatar din cadrul mişcării #Rezist a postat miercuri pe Facebook o înregistrare video în care spune că a fost agresat de o angajată în faţa Ambasadei României la Madrid, unde s-a prezentat în contextul vizitei de joi a premierului Viorica Dăncilă în capitala Spaniei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Dăncilă se află, joi, în Spania. În fața Palatului Zarzuela, reședința regelui Spaniei, Felipe al VI-lea, mai mulți români au venit să o întâmpine pe Viorica Dăncilă cu pancarte cu mesaje critice la adresa acesteia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri