Sari la conținut

ANSVSA, sesizată în cazul unui „dezastru ecologic”. Erau frunze

Imaginile postate pe Facebook de un turist care a vizitat, în weekend, staţiunea arădeană Moneasa, au declanşat o inspecţie a ANSVSA, după ce au fost interpretate drept un dezastru ecologic de către cei care le-au văzut, câteva publicaţii preluând înregistrarea. În filmuleţ apare un lac în care par a fi mii de peşti morţi, autorităţile care s-au deplasat la faţa locului constatând, însă, că în apă sunt frunze, potrivit News.ro.

frunze Moneasa 271116 (1)

Un turist din Oradea a postat, sâmbătă după-amiază, pe contul său de Facebook, un videoclip cu un lac din Moneasa, în care par a fi mii de peşti morţi.

Bărbatul şi-a numit imaginile „Plimbare prin Moneasa”, însă mulţi au interpretat că acesta a fost martor la un dezastru ecologic, iar înregistrarea a ajuns în presă, mai multe publicaţii transmiţând ştiri despre „dezastrul” de la Moneasa.

La scurt timp după apariţia ştirii în mediul online, reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad s-au mobilizat şi s-au deplasat 115 kilometri de la Arad la Moneasa, pentru a vedea care este situaţia.

„Ne-am deplasat la faţa locului la o oră după ce ni s-a semnalat un posibil dezastru ecologic, dar echipa operativă a constatat că este vorba de frunze care pluteau pe apă, nicidecum de peşti morţi”, a declarat, luni, şeful DSVSA Arad, Viorel Agud.

frunze Moneasa 271116 (3)

Duminică, cel care a postat imaginile a precizat, după ce a primit critici din partea unor utilizatori ai reţelei Facebook, că a filmat „frumuseţile locului”.

„Ai umplut toată ţara cu prostia ta de videoclip, cu peşti morţi care de fapt sunt frunze de salcie”, a scris un bărbat.