Apă furnizată după program, în mai multe localităţi din Prahova

Data publicării:
apa robinet 1

Locuitorii din opt comune ale judeţului Prahova primesc apă potabilă după un program stabilit de administraţiile locale împreună cu furnizorul de apă, măsura privind raţionalizarea apei fiind luată ca urmare a scăderilor debitelor surselor de apă şi a nivelului pânzei freatice.

În localităţile Gura Vadului, Jugureni, Fântânele şi Vadu Săpat apa este furnizată începând de seara, de la ora 18.00, pe tot parcursul nopţii, furnizarea fiind sistată la ora 7.00 dimineaţa.

Şi locuitorii comunelor Boldeşti Grădiştea, Ciorani şi Apostolache primesc apă tot după program, acesta fiind stabilit cu acordul primarilor celor trei localităţi. Astfel, la Boldeşti Grădiştea furnizarea apei se întrerupe între orele 10.00 şi 20.00, la Ciorani oamenii primesc apă potabilă în cursul zilei, de la ora 10.00 la ora 17.00 şi noaptea, de la ora 22.00 la ora 5.30, iar în comuna Apostolache este sistată furnizarea apei în intervalele orare 8.00 - 11.00 şi 17.00 - 21.00.

Măsura restricţionării consumului de apă a fost luată din cauza scăderii debitelor şi a nivelului pânzei freatice, în condiţiile în care sistemele operate de Hidro Prahova, care aparţin fiecărei primării în parte, au fost proiectate în urmă cu mai mulţi ani pentru un anumit număr de consumatori, iar în realitate numărul acestora este considerabil mai mare.

De probleme asemănătoare se lovesc şi locuitorii din Iordăcheanu, comună care primeşte apă potabilă de la un operator local.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri