AUTO. Arabii de la Aston Martin vor să vândă marca britanică

Data publicării:
13112012 20vanzare 20aston 20martin-33205

Fondul de investiții din Kuwait, INVESTment Dar, vrea să vândă pachetul de acțiuni de 51% deținut la Aston Martin, la cinci ani după ce l-a cumpărat și vor aproximativ același preț pe care l-au plătit.

În ultimii cinci ani, fondul a intrat în incapacitate de plată și vrea să facă rost de lichidități. Preluarea Aston Martin a fost făcută pentru prestigiu, chiar dacă atunci s-au asociat cu nume importante ale motos-sportului britanic.

Doi posibili cumpărători: Mahindra și Toyota

În aceste momente se ridică întrebarea dacă scoaterea la vânzare a Aston Martin este un moment bun sau prost, însă balanța înclină spre prima variantă de răspuns. Depinde cine îl cumpără. Două nume se vehiculează: indienii de la Mahindra și Toyota.

Chiar dacă în perioada de criză automobilele de lux au avut vânzări mari, Aston Martin vinde 4.000 de modele pe an și supraviețuieste. Însă pe termen lung s-ar putea să-i fie fatal, mărcile cu care concurează, Bentley, Ferarri sau Bugatti, aparțin unor grupuri mari și în interiorul grupurilor costurile se împart.

Aston Martin poate fi achiziționat de Toyota. Niponii nu au un brand de lux în sensul strict al cuvântului, Lexus este undeva la mijloc, iar Aston Martin ar fi vârf de lance pentru această companie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri