BALC. Prima zi de vânătoare s-a încheiat

Data publicării:
12 2001balcproteste-43424

Actualizare 14.00.Partida de vânătoare de la Balc s-a reluat. 20 dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din lume, care au venit special în România în acest wekend pentru a participa la vânătoarea de mistreţi, s-au întors pe domeniu după o scurtă pauză de masă.

Între timp, şi protestele celor de la protecţia animalelor s-au încheiat

Actualizare 12:30Reprezentanţii mai multor organizaţii de protecţie a animalelor cer oprirea partidei de vânătoare.

În jurul orei 9:30, celebrul weekend de vânătoare organizat anual de Ion Ţiriaca început oficial. Prima partidă a zilei a început cu o jumătate de oră întârziere, întrucât majoritatea participanţilor sunt cazaţi la 20 de kilometri distanţă de domeniu şi au întârziat din cauza poleiului.

După ce vineri seară au petrecut în mod tradiţional în compania lăutarilor şi au degustat sarmale, mămăligă sau carne de vânat, magnaţii au pornit sâmbătă dimineaţă la prima vânătoare din zi. Cei 70 de gonaci angajaţi pentru cele două zile de vânătoare s-au strâns cu puţin timp înainte de ora 7. Li s-au alăturat alte câteva zeci de vânători care nu au voie să tragă decât dacă cineva este în pericol.

Tot pentru a interveni în caz de urgenţă, pe domeniul de vânătoare de la Balc a ajuns şi un echipaj al serviciului de Ambulanţă Bihor.

Prima partidă de vânătoare a zilei se desfăşoară până în jurul orelor prânzului, pentru ca după amiază, magnaţii să pornească în cea de a doua goană după mistreţi.

Seara, în mod tradiţional, ei petrec pe ritmurile muzicii unor vedete autohtone şi se delectează din nou cu bucatele tradiţionale româneşti.

La ediţia din 2012, invitaţii de la Balc au stabilit un nou record al vânătorii de pe acest domeniu, împuşcând 254 de mistreţi, din care 194 în prima zi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri