Bârlad. 3.000 de persoane au manifestat față de exploatarea gazelor de șist

Data publicării:
gazeSist

Protestatarii sunt împotriva extracției gazelor de șist, prin fracturare hidraulica. Ei spun ca acest procedeu tehnic este nociv atât pentru mediul înconjurator, cât şi pentru om.

Protestul a fost organizat de Grupul de Iniţiativă al Societăţii Civile Bârlădene, format din preoți, avocați șI ecologiști. Printre cei mai înfocați susținători ai cauzei protestatarilor se numără șI protopopul de Bârlad, Vasile Lăiu. Acesta i-a încurajat pe oameni să nu se oprească din luptă.

Trebuie să fim prezenți în stradă ori de câte ori este nevoie, iar dacă vom sesiza că vor trece camioane, și vor trece la miez de noapte însoțite de Jandarmerie cu girofare, să ieșim acolo cu piepturile noastre sa demonstrăm că pe aici nu se trece”, a susținut Vasile Lăiu, protopop de Bârlad.

Gigantul american Chevron a primit la sfâroitul lunii decembrie a anului trecut, o autorizaţie de la autoritățile vasluiene în baza căreia poate să înceapă să sape după gaze de şist. Compania a primit aviz pentru amenajarea unor sonde de exploatare în comunele Puiești, Gagești, Pungești și Bacești.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri