Bătaie într-o şcoală din Târgovişte. Au început elevele, au continuat părinţii

Data publicării:
20121115 20targoviste-33661

Între cele două fete, care învaţă la şcoli diferite - Şcoala nr. 9 şi Şcoala Smaranda Gheorghiu din Târgovişte -, există o rivalitate legată de un băiat. Eleva de la Şcoala nr. 9 a venit însoţită de mai multe prietene la clasa rivalei sale, pe care a scos-o din instituţie. A urmat un schimb de replici, scandal şi o altercaţie între cele două fete, care s-au pălmuit. Ambele fete şi-au sunat apoi părinţii, care au intervenit prompt.

Simţindu-se datori să facă dreptate, părinţii celor două s-au luat ei înşişi la bătaie în curtea şcolii, de faţă cu forţele de ordine solicitate de directoarea instituţiei, care a fost la rândul său agresată în incident. Cei doi poliţişti de proximitate chemaţi nu au făcut faţă conflictului, transmite corespondentul Digi24, aşa că a fost necesară intervenţia unei echipe de jandarmi şi a unei echipe de la trupele speciale.

Inspectoratul Şcolar al judeţului Dâmboviţa a declanşat o anchetă pe marginea incidentului de miercuri, iar părinţii elevelor au fost chemaţi la poliţie pentru declaraţii.

Inspectorul şcolar Ovidiu Băsceanu: Nu sunt fonduri pentru paza şcolilor. E o realitate tristă

„Sunt două şcoli în care învaţă etnici romi şi unde nu de puţine ori s-au produs astfel de scandaluri”, este explicaţia inspectorului şcolar adjunct în judeţul Dâmboviţa, Ovidiu Băsceanu. Măsurile de prevenire sunt practic inexistente: în general, nu este asigurată paza în şcolile din municipiu cu forţe ale poliţiei comunitare, întrucât primăria nu are capacitatea financiară necesară, a declarat inspectorul la Digi24.

„Inspectoratul şcolar nu are nici un fel de suport financiar pentru paza asta, nici măcar la inspectorat nu avem, facem rocada cu paznici şcoliţi ulterior, nu cu poliţia locală. E o realitate tristă”, admite Băsceanu.

Totuşi, s-a găsit o soluţie în urma discuţiilor cu comitetele de părinţi din mai multe şcoli din municipiu, dar si din judeţ: din fondurile asociaţiei de părinţi sunt plătite fie firme de pază specializate, fie foşti poliţişti care să asigure paza instituţiilor. Inspectorul spune că se poate face monitorizarea video a instituţiilor, dar că asta nu împiedică neapărat producerea unor incidente similare: „S-ar putea monta camere, dar cu o sursă de finanţare de la primărie. Noi am pus camere doar pentru examene.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri