Baze închise în Afganistan. România își retrage cea mai mare parte a infanteriștilor până în toamnă

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-23-13h36m05s236

Securitatea în sudul Afganistanului începe să fie preluată de armata şi poliţia afgană. Aici, mai multe tabere mici ale soldaţilor români au fost deja închise.

„Sunt unele baze operaţionale înaintate care s-au predat, altele sunt în curs de predare, iar până în luna august vor preda responsabilitatea către armată afgană”, a declarat Sorin Ioan, șeful Statului Major al Forțelor Terestre.

România îşi va retrage cea mai mare parte a trupelor de infanterie, dar va suplimenta numărul soldaţilor din forţele speciale.

Astăzi, militarii din Afganistan, dar şi cei din ţară au sărbătorit Ziua Forțelor Terestre.

„Cu ocazia zilei să le transmitem un gând bun celor din teatrele de operaţiuni şi că noi românii îi aşteptăm cu drag să se întoarcă sănătoşi acasă”, a declarat ministrul Apărării, Mircea Dușa.

„Este o categorie de forţe importantă, care a demonstrat că poate să devină în scurt timp o categorie de forţe modernă”, a spus, la rândul său, Ştefan Dănilă, şeful Statului Major General.

La eveniment au fost prezenți și militari răniți în teatrele de război. Manifestările dedicate acestor trupe se vor încheia cu o defilare cu torţe, pe traseul Cercul Militar- Cotroceni, până în Drumul Taberei, la sediul Forțelor Terestre Române.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri