Blaga: Nu sunt de acord cu președintele Traian Băsescu

Data publicării:
4122012 20blaga 20base-36885

Jurnalistul Cosmin Prelipceanu a amintit că președintele Traian Băsescu a afirmat zilele trecute, făcând referire la ARD și USL, că nici unii și nici ceilalți nu au bugete prin care să susțină propunerile fanteziste pe care le fac.

Obligaţia opoziţiei este de a veni cu un program de guvernare. Noi îl avem pe site. Nu avem o campanie corelată cu Traian Băsescu. Băsescu nu iese public la rugămintea noastră. Nu sunt de acord cu domnia sa. Nu credem că există o altă soluţie pentru România pentru a avea mai mulţi bani în învăţământ, decât dacă vom crea din nou o economie competitivă, dacă creăm locuri de muncă”, a declarat liderul PDL, Vasile Blaga.

ARD promite cotă unică de 12%

Copreședintele ARD a afirmat că programul de guvernare al partidului se bazează pe un model macroeconomic verificat deja de economia României.

Avem un model macroecomic verificat de economia României. Nici în 2004 nu erau de acord cu reducerea cotei unice la 16%. Cota unică în primul an, în 2004, a avut un gol la buget pe primele şase luni, dar prin creşterea locurilor de muncă şi prin scoaterea din zona gri a mai multor locuri de muncă, spre sfârşitul anul 2004 a fost 0 pe 0 influenţa în creşterea PIB-ului. În schimb, în 2006, 2007, până în 2008, a avut o influenţă extraordinară din creşterea produsului intern brut”, a amintit presedintele PDL.

Acesta aexplicat strategia ARD cuprinsă în programul de guvernare.

„Vom reduce cota unică la 12% concomitent cu creşterea salariului minim pe economie, de la 740 de lei, la 850 de lei. Vom avea un gol de încasări în primele şase luni, dar care se vor compensa prin crearea a 111.000 de locuri de muncă. De aceea nu sunt de acord cu președintele Traian Băsescu”, a argumentat Blaga.

Nu poţi să iei astfel de măsuri decât dacă ai o majoritate guvernamentală care să sprijine aceste măsuri. Altă măsuri bune, nu am avut capacit de a le explica, de a le pregăti de a fi luate”, a mai spus acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri