Business Club. Criteriile de numire în funcție la companiile de stat: competență sau moștenire de familie?

Data publicării:
criterii

Mama lui Eugen Brădean, Magdalena Brădean, este expert la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) şi reprezentant al statului la Electrica, potrivit declaraţiei de avere completată în iunie anul acesta. Ea face parte din adunări generale sau consilii de acţionari, ca reprezent al statului, la Oil Terminal, Cuprumin, Termoelectrica, Teletrans, Electrica Muntenia Nord şi este preşedinte al consiliului de administraţie al Şantierului Naval 2 Mai din Mangalia.

În plus, Magdanela Brădean este şi pe statele de plată ale Formenerg, un centru care instruieşte angajaţi din companiile energetice de stat şi private.

Anul trecut, mama lui Eugen Brădean declara beneficii de peste 38.500 de euro de la aceste firme. Tot din declaraţia de avere reiese că avea un teren de 1.600 metri pătraţi în Măgurele, judeţul Ilfov, şi nicio casă sau apartament pe numele său. În schimb, deţinea depozite bancare de aproape 117.500 de euro. În declaraţia completată în iunie 2012, valoarea era mai mică, dar veniturile mai mari - circa 40.000 de euro.

Averea Magdalenei Brădean păleşte însă în faţă cea a fiului său, Eugen Brădean. Acesta a încasat de la Electrica, Electrica Serv şi Electrica Furnizare aproape 45.000 de euro, conform România liberă. El a fost trimis în judecată în dosarul Mită la Hidroelectrica. Eugen Brădean, director de tranzacţionare la Hidroelectrica, şi Ioan Mihăilă, fost consilier al ministrului Energiei, sunt acuzaţi că ar fi vrut să-l mituiască pe Remus Vulpescu cu 1,4 milioane de euro pentru ca producătorul de energie să încheie un contract cu Energon Power, o firmă din Cluj. Contractul ar fi adus pierderi de peste 65 de milioane de euro pentru Hidroelectrica.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri