BUSINESS CLUB. De ce nu este gata trotuarul rulant din Gara de Nord

Data publicării:
0402trotuar-47620

Are 240 de metri şi poate transporta 6.000 de persoane pe oră. Trotuarul rulant a fost construit pe primul peron al Gării de Nord pentru a-i ajuta pe călători.

Cu trotuarul rulant, călătorii ar putea parcurge distanța dintre Gara de Nord și Gara Basarab în doar două minute. Numai că, deși lucrarea de peste două milioane și jumătate de euro a fost terminată în urmă cu șase luni, trotuarul nu este folosit nici astăzi.

Edilul Capitalei, Sorin Oprescu, susţine întârzierea e cauzată de parcare situată sub pasajul Basarab, pe bulevardul Nicolae Titulescu. „Aștept să se termine și partea de parcare. A durat nepermis de mult să avem o aprobare de a da cu o vopsea specială, interplanetară. Cum se încălzește afară puțin, dăm drumul la amândouă”, a spus Sorin Oprescu.

Subalternii primarului susţin însă că întârzierea este generată de lucrarea de conectare la reţeaua electrică a trotuarului rulant, mai complicată decât s-au aşteptat.

Între timp, călătorii care au drum prin Gara de Nord aşteaptă troturarul care să-i scape de greutatea bagajelor.

Gara de Nord, din Capitală, este tranzitată zilnic de 10.000 de călători. Trotuarul rulant face parte din staţia intermodală de la Pasajul Basarab şi asigură legătura dintre Gara de Nord, staţia de metrou Basarab, mai multe linii de autobuze şi tramvaie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri