C.T.Popescu: În ochii populației, Traian Băsescu este cel care a câștigat

Data publicării:
basescu cotroceni resize -Mediafax Foto-Razvan Chirita-1

„Președintele nu avea nevoie să blocheze acest buget, ci să câștige în imagine, să adune capital politic. În ochii populației, el a câștigat”, consideră Cristian Tudor Popescu, scriitor și jurnalist.

 „Președintele a ieșit în seara asta să comunice mai multe lucruri. Unu: el este șeful Guvernului. Doi: El este cel care conduce USL. Trei: El este cel care corectează deciziile FMI și UE”, a spus el, la Digi24.

„În toată agitația asta, Traian Băsescu e cel care a câștigat. Premierul trebuia să știe ce face atunci când a lansat povestea cu acciza. Dacă nu dădea dovadă de prostie, atunci ar fi calculat de la început exact. Trebuia să se întrebe: Pot să susțin asta împotriva lui Băsescu? Dacă da, atunci merg până la capăt. Dacă nu, nici nu o lansez. Ponta nu a făcut altceva decât să se repeadă, apoi să dea înapoi. A câștigat Băsescu, toate aceste vânzoleli din ultimele zile, loviturile schimbate de Antonescu și Ponta au dat alegătorilor un sentiment de nesiguranță, oamenii se simt batjocoriți de ce fac acești lideri ai USL, care nu au fost votați să se încaiere. Apoi vine președintele, care, zâmbind, spune Stați așa, nu se rupe USL. Deci un mesaj de forță, stabilitate în legătură cu USL, care tocmai se zguduie în toate direcțiile”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

„Președintele afirmă că FMI și CE au greșit, că el le va demonstra asta când vin la București. Astfel, își asigură un rol incontestabil în alegerile de anul viitor, va avea un capital politic pe care va putea să îl negocieze, la europarlamentare și prezidențiale. El își pregătește terenul, își adună muniție și va decide pe cine sprijină și când”, a adăugat el.

„Traian Băsescu nu avea nevoie să blocheze acest buget, ci să câștige în imagine, să adune capital politic. În ochii populației, el a câștigat”, a subliniat jurnalistul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri