Călătorește cu poeziile lui Eminescu și testamentul lui Ștefan cel Mare, pe TIR

Data publicării:
2 2012eminescutir-36415

Gheorghe Vlase se consideră înainte de toate român. Este drept, unul dintre cei mai bogaţi 300 de români, care şi-a permis să cumpere un camion de un sfert de milion de euro, pe care să îl dedice poetului naţional.

Şi cum poezia face casă bună chiar şi cu una din cele mai puternice maşini din lume, Gheorghe Vlase păşeşte ca în muzeu în maşinăria de 750 de cai putere.

„Păi, da, eu nu mă urc încălțat în mașină...am papuci. Eu trebuie să fiu în lumea mea aici ca să pot să fiu eficient”, povestește el.

Iar când vorbeşte de eficienţă, Vlase se gândeşte la o flotă de peste 200 de camioane cu care străbate toată lumea şi care aduce în ţară milioane de euro. Un motiv în plus ca omul de afaceri să spere că şi cugetările lui vor ajunge cândva să fie povestite de alţii.

Peste câteva luni l-am reîntâlnit pe Gheorghe Vlase, cu Ştefan cel Mare aşezat lângă Eminescu, în parcarea de camioane. Afacerile merg înainte purtate de credinţa că tot ce facem trebuie dăruit mai departe urmaşilor urmaşilor noştri: „Eram copil și am văzut Vaslui 1475 și am fost impresionat de citatul lui Ștefan cel Mare”, povestește el.

Un motiv suficient pentru angajaţi să înţeleagă de ce şeful lor alege camioanele în funcţie de destinaţie, aşa cum ei îşi schimbă hainele în funcţie de vreme..

Lecţiile de istorie şi de literatură le sunt predate acum şi străinilor la mii de kilometri distanţă de ţară, acolo unde ajung aceste camioane pentru a spune mai departe povestea românească

Când priveşte în urmă, Gheorghe Vlase se vede tînărul care nu îşi permitea să îşi cumpere un suc la dozator, după cum singur spunea. Dar asta nu l-a împiedicat să spere că ce este scris în cărţi va deveni cândva realitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri