CeBIT. Cărucioare inteligente şi imprimantă 3D care reproduce din plastic orice obiect

Data publicării:
05032013 20cebit-53007

2.500 de oameni au participat la deschiderea celui mai mare târg IT din Europa, care se desfăşoară într-un spaţiu de peste 550 de mii de metri pătraţi. Evenimentul i-a avut ca invitaţi pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi premierul polonez Donald Tusk.

„Încă discutăm despre cum să creăm creştere, dar nu avem un răspuns la întrebarea de unde o să vină această creştere. Industria IT este, fără îndoială, una dintre soluţiile acestei creşteri”, a declarat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

CeBIT aduce mai multe noutăţi în acest an, iar printre ele se numără imprimanta 3D care poate reproduce din plastic orice obiect şi cărucioarele de cumpărături inteligente, care fac singure cumpărăturile.

„Prezenţa Poloniei la acest târg este, fără îndoială, o şansă pentru această ţară, dar şi pentru partenerii străini să afle mai multe despre sectorul IT polonez”, a declarat și Donald Tusk, premierul Poloniei.

CeBIT este cu atât mai important cu cât piaţa IT este una dintre puţinele care au reuşit să prospere într-o perioadă marcată de criza economică. Vânzările de tablete şi smartphone-uri au impulsionat în special economiile din Asia şi America de Sud, succes care, cred experţii, poate fi repetat şi în Europa.

Târgul de la Hanovra va fi deschis până pe 9 martie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri