Cele mai eficiente remedii împotriva mahmurelii

Data publicării:
pahare vin mediafax

Petrecăreţii ştiu foarte bine de ce au nevoie pentru a se pune pe picioare după nopţile nedormite şi mesele îmbelşugate stropite din abundenţă cu alcool. Mulţi dintre ei s-au aşezat la masă la cherhana acolo unde li se servesc preparate din peşte cu usturoi sau lămâie, însă majoritatea clienţilor au o singură dorinţă.

„După atâtea zile de sărbătorit, mâncat bine şi băut pe măsură... cea mai indicată şi cea mai bună reţetă de la noi este borşul de peşte. Pentru asta vin oamenii”, spune Otilia Ropotan, bucătar.

Există şi alte remedii pentru mahmureală.

„Ciorba de potroace este sfântă şi e bună şi binevenită oricând”, consideră unul dintre români.

„Aer, mişcare, poate şi un ceai rece. De multe ori duşuri, ape reci, fierbinţi”, este un alt remediu recomandat.

Bineînţeles, dincolo de remediile tradiţionale există cele recomandate de medici cum ar fi o aspirină însoţită de un pahar cu apă.

„Este important pentru fiecare persoană să se hidrateze. De aceea apa la temperatura camerei ar trebui să fie primul lucru care ar trebui consumat în momentul în care te trezeşti din beţie”, explică Constantin Dina, DSP Constanţa.

Mare atenţie la consumul de cafea. Aceasta nu este benefică organismului decât dacă este băută după apă, altfel are efecte contrare celor dorite. Sucul de roşii, fructele proaspete sau sucurile din fructe sunt la fel de benefice iar medicii recomandă consumul acestora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri