COD GALBEN de ninsori în județele Mehedinți și Gorj. Vânt puternic în Dobrogea

Data publicării:
0512dusa-36961

Actualizare 12.45.Meteorologii au emis o avertizare nowcasting de vânt puternic, valabilă pentru Dobrogea.

Avertizarea a intrat în vigoare la 12.15 și va expira la 18.10.

În Dobrogea vântul va sufla cu 55 – 65 de kilometri pe oră, putând ajunge chiar la 70 de kilometri pe oră.

Actualizare 11.00.La sediul MAIa avut loc o conferință, în care prefecții trebuie să prezinte un raport cu privire la pregătirile pentru iarnă.

Ministrul Administrației și Internelor, Mircea Dușa, le-a cerut prefecților ca „nicio activitate să nu fie afectată de ninsori”, cu atât mai puțin scrutinul de duminică.

Vineri și sâmbătă, precipitațiile vor fi complet nesemnificative și doar la munte. Sâmbătă seară însă, vom avea o evoluție asemănătoare cu cea de azi și de mâine. În partea de sud-vest vor începe precipitații sub formă de ploaie, care se vor transforma în zăpadă. În cursul zilei de vineri vom avea o informare sau atenționare cod galben în funcție de cantitățile de precipitații, în jurul orei 13.00-14.00”, a declarat directorul ANM Ion Sandu.

Actualizare 10.00.ANM a emis astăzi un cod galben de ninsori pentru Mehedinți și Gorj, valabil între orele 09:30 și 13:00. În aceste județe se vor semnala ninsori însemnate cantitativ, cu depunere de strat nou de zăpadă până la 10 cm.

Suntem pregătiți, iarna nu ne-a luat prin surprindere. De două săptămâni am început această pregătire, iar ieri am avut o ultimă întâlnire cu primarii și le-am spus că în această dimineață vom avea zăpadă. Sunt de la ora 04:30 la birou”, a declarat la Digi24 prefectul județului Gorj Ion Teodorescu.

Meteorologul ANM, Mihai Timu, a explicat se înseamnă această avertizare de ninsori ce vizează județele Mehedinți și Gorj: „Practic, acest mesaj pune în gardă autoritățile, pentru că pot apărea probleme în trafic și ne spune că urmează un episod normal de iarnă pentru țara noastră”.

Actualizare 09.30. Ultima informare ANM informează că, în cursul zilei de astăzi, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă în special în sud-vestul, centrul, nordul țării și în zona de munte. Informarea este fără cod.

________________________

În această noapte a început să ningă în nordul, centrul și sud-vestul țării, dar și în zonele de munte. În schimb, în Moldova, Muntenia și Dobrogea va fi ceva mai cald, dar ploile de pe parcursul acestei zile se vor transforma, înspre seară, în lapoviță și ninsoare.

Șoferii trebuie să fie foarte atenți în sud-estul țării pentru că acolo vor fi condiții de formare a poleiului.

De joi, vremea se va îndrepta, însă ninsorile vor mai persista în nordul țării și la munte. Totuși, zăpada revine spre sfârșitul săptămânii, mai exact de sâmnbătă noapte, iar duminică se vor extinde în toată țara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri