Cod portocaliu de ploi şi inundații. Harta zonelor afectate

Data publicării:
inundatii manesti digi-2

 

Actualizare 15.03. Hidrologii au emis cod portocaliu de inundații pentru râurile din opt judeţe din sud-vestul ţării. Râuri din alte cinci județe sunt sun avertizare cod galben. Avertizările intră în vigoare din această seară, de la ora 19.00.

Pericolul vine ca urmare a codurilor meteorogice de ploi, care vor intra în vigoare în această seară. Este vorba despre un cod galben, valabil de la ora 18, care pentru Mehedinți, Vâlcea și Gorj se transformă în cod portocaliu din această noapte. 

__________________________

În cursul nopţii de duminică spre luni (27/28 iulie), în judeţele Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea va ploua torenţial şi se vor cumula local cantităţi de apă de 50...70 l/mp şi izolat peste 80 l/mp.  

Codul galben este valabil de duminică de la ora 18.00 până luni la ora 09.00

În intervalul 27 iulie ora 18.00 - 28 iulie ora 09.00, instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în vestul şi sud-vestul ţării, precum şi în zona de munte. Vor fi averse, frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie în Oltenia, Banat, sudul Crişanei, sud-vestul Transilvaniei şi nord-vestul Munteniei. Cantităţile de apă vor depăşi local 25...30 l/mp şi izolat 50 l/mp şi va cădea grindină.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri