Condamnați după 15 ani. Un medic de origine israeliană și soția sa coordonau traficul de țigări aduse din R. Moldova

Data publicării:
11032013 20tigari-54212

Anul trecut, au făcut o greşeală. Au ascuns ţigaretele în casa lor, iar poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor erau cu ochii pe ei. Marți, aşteaptă prima decizie din partea judecătorilor. Sunt acuzaţi de contrabandă şi evaziune fiscală.

Elena şi Farage Etor. Soț, soţie şi unii dintre cei mai vânaţi traficanţi de ţigări din România. El, de origine israeliană şi de profesie medic. Ea, administrator de firme. Împreună au condus vreme de 16 ani aproape toate reţelele de traficanţi de ţigări din Capitală.

Marfa venea din Republica Moldova. Până în anii 2000, era adusă cu trenul Prietenia, pe ruta Chişinău-Bucureşti.

Ani de rândul, țigaretele de contrabandă s-au oprit aici, înainte de intrarea trenurilor în triaj, în zona Giulești. Țigările erau aruncate din vagoane și preluate de apropiați ai familiei Etor. Totul se facea rapid, după miezul nopții și înainte de ora 4 dimineața.

Locul de depozitare era la câţiva paşi de calea ferată. Un spaţiu comercial compartimentat cu stand-uri. Pentru ţigările depistate acolo, soţii Etor nu au putut fi niciodată traşi la răspundere. Înființaseră o mulțime de firme fantomă, conduse de cetățeni străini.

Până anul trecut. Acum șase luni, ofiţerii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au primit informaţii că traficantii tocmai se aprovizionaseră. Au intrat pentru a şaptea oară în casele şi firmele suspectilor.

După mai bine de şase ore de percheziţii, un poliţist a observat o potecă lângă scările vilei. A fost drumul care avea să-i conducă pe anchetatori către un adevărat buncăr. Un depozit de ţIgarete săpat paralel cu subsolul casei.

Soţii Etor au fost reţinuţi pe loc și trimiși în judecată, acuzați de evaziune fiscală de 200.000 de euro. Deși la fiecare transport, realizat din 1996 până anul trecut, făceau pagubă statului de cel puţin 10.000 de euro, spun anchetatorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri