Sari la conținut

Conducerea ClujArena și reprezentanții ISU se contrazic pe originea incendiului

- Dar ce a luat foc?

- A luat foc!

- Momentan aici a zis paza să staţi!

- Păi stai, ce faci, mă închizi aici?

- Ţi se pare că e închisă uşa?

- Păi da, mi-ai închis uşa!

Totul s-a întâmplat la scurt timp după debutul partidei amicale România-Spania. Pompierii spun că fumul gros în care au stat jurnaliştii sportivi provenea de la o defecţiune a instalaţiei care deserveşte liftul ClujArena.

„A fost vorba despre o suprasolicitare a instalaţiei care deserveşte ascensoarele de pe ClujArena, pompierii au intervenit prompt cu stingătoare şi nu au fost alte probleme deosebite”, a declarat Vicenţiu Rendeş, purtător de cuvânt ISU Cluj.

Conducerea ClujArena spune că problemele ar fi fost provocate de un hard-disk şi nu de lift.

„Am avut un hard de la sistemul de supraveghere video care a facut un scurt circuit. Pompierii au intervenit rapid, noi am securizat în primă instanță liftul pentru zece minute”, a declarat Radu Raţiu, director ClujArena.

Primarul Emil Boc, la finalul partidei, nu aflase că pe ClujArena a avut loc un incident

Nu a fost nimic care să pună în pericol desfăşurarea jocului, nu am aflat nimica, asta deşi am stat lângă preşedintele Federaţiei Române, preşedintele Federaţiei Spaniole”, a spus Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Iniţial, partida România-Spania ar fi trebuit să se dispute pe Arena Naţională, dar stadionul din Capitală nu avea autorizaţie ISU de securitate la incendiu.