CONSTANŢA. Ploile torenţiale au inundat zeci de gospodării în comuna Topalu

Data publicării:
const

S-au rupt norii, aseară, în Constanţa. A plouat în câteva ceasuri cât pentru o lună. O sută de litri de apă pe metru pătrat au căzut în localitatea Topalu. După furtună, casele s-au umplut de mâl, culturile oamenilor au fost distruse, iar mai multe podeţe au fost măturate de ape.

Viitura venită de pe dealurile din apropiere a pus la pământ grajdurile animalelor, a inundat culturile şi a intrat în casele oamenilor, unde a distrus tot ce a prins în cale. Oamenii spun că din 1986 nu au mai văzut o asemenea ploaie.

Au fost precipitaţii de peste 100 de litri pe metru pătrat, iar viitura creeată a schimbat complet faţa localităţii. Zeci de copaci au fost smulşi din rădăcini, au fost distruse două podeţe, în timp ce asfaltul pe de porţiuni importante de drum a fost luat de ape.

Cel puţin 14 gospodării au fost inundate. Disperați, sătenii au pus mâna pe găleți și lopeți pentru a mai salva câte ceva din calea apelor. Oamenii afectaţi au dormit noaptea trecută la rude sau la prieteni.

La fața locului au venit și autoritățile care au solicitat sprijinul pompierilor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Aseară, timp de o oră, vestul și sud-vestul județului Constanța s-a aflat sub un cod galben de ploi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri