CONSTANŢA. Vântul puternic a paralizat porturile şi a perturbat traficul feroviar şi rutier

Data publicării:
2012 20furtuna 20litoral-39620

În largul mării, vântul sufla cu 80 de kilometri pe oră. Din cauza vijeliei, marea a acoperit plaja din Eforie. Apele învolburate aproape că au înghiţit pasarela din Mamaia.Vremea furioasă i-a speriat localnicii. Străzile au fost aproape pustii toată ziua de miercuri, pentru că nimeni nu s-a încumetat să înfrunte furtuna care a dărâmat chioşcurile de ziare şi a smuls prelatele care protejau un club.

Viscolul a paralizat şi activitatea în porturile maritime. Vântul care suflă cu 70-80 de kilometri la mal şi peste 100 în larg a determinat autorităţile portuare să dispună restricţionarea navigaţiei. Nicio navă nu are voie să se desprindă de la cheu.

Canalele Dunăre-Marea Neagră şi Poarta Albă-Midia Năvodari au fost închise până trece furtuna.

Trenurile au sosit cu mare întârziere

Traficul feroviar este şi el afectat de viscol. Trenurile care sosesc la Constanţa au întârzieri de zeci de minute. De exemplu, trenul Braşov – Constanţa ar fi trebuit să ajungă în gară aseară, în jurul orei 22:00, însă nici la ora 1:00 nu sosise încă.

În plus, CFR a anulat şi trenul 8030, Constanţa-Feteşti, din cauza vântului care suflă cu peste 70 de km pe oră şi răscoleşte zăpada.

Pericol a fost şi pe Autostrada Bucureşti-Constanţa, unde viforul a suflat turbat. Polițiștii au impus limită de viteză ca în oraşe - 50 de km pe oră.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferii care nu au drumuri urgente să amâne deplasările pe Autostrada Soarelui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri