Contractul prin care Ioana Băsescu a cumpărat terenul din Călărași este verificat

Data publicării:
ioana basescu

Experții de la Uniunea Națională a Notarilor din România au verificat astăzi documentele arhivate la notariat, în condițiile în care legea cere ca o copie a actului să rămână la notariat.

Controlul este țintit pe acel contract, pentru a se verifica suspiciunile că acea tranzacție ar fi făcută pentru o altă persoană, respectiv Traian Băsescu.

Mâine se vor afla concluziile controlului, iar în cazul în care notarul a încălcat legea, acesta riscă sancțiuni disciplinare foarte serioase.  

Fiica preşedintelui Traian Băsescu, Ioana Băsescu, a făcut publice documentele aferente achiziţionării celor 290 de hectare de teren în comuna Nana.

Fiica președintelui a luat un credit cu o dobândă de 6,53%, în condițiile în care CEC Bank are, în mod normal, o dobândă de 6,73% la creditele ipotecare în lei pentru terenuri. Creditul luat de Ioana Băsescu va fi rambursat în 360 de rate lunare a câte 30.206 lei, până în 8 august 2043.

Suma totală pe care o va achita băncii este de 10.896.378,24 lei, reprezentând valoarea creditului 4.600.000 lei, totalul dobânzilor 5.863.686, 88 lei, comisionul de analiză de 500 de lei şi comisionul de administrare a creditului de 432.191, 36 lei Traian Băsescu a afirmat, recent, că intenționează să treacă pe numele său terenul cumpărat cu banii obținuți din creditul contractat de Ioana Băsescu.

Premierul Victor Ponta a cerut Corpului de Control să efectueze o verificare la Oficiul de Cadastru Călăraşi, unde ANRP a iniţiat un control legat de retrocedarea către comisii locale a unor terenuri aparţinând Institutului Fundulea, anchetă pentru care şi DNA a cerut informaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri