Crăciunul unei campioane. Ce-și dorea Andreea Răducanu de la Moș când era în cantonamente

Data publicării:
andreea raducanu

De fiecare dată când era departe de cei dragi, Andreea îşi promitea că o să vină vremea în care o să petreacă toate sărbătorile cu ai ei.

Atunci când eram în cantonament de fiecare dată spuneam că în momentul în care voi încheia activitatea competiţională, voi fi de fiecare dată de Crăciun şi de Paşte alături de familia mea”, a mărturisit Andreea Răducan, fostă campioană olimpică.

Andreea Răducan a trebuit să înveţe de mică să îşi împartă timpul între grădiniţă, apoi şcoală şi antrenamente. Suferea enorm când o prindea Crăciunul în tabere de antrenament, pentru că era departe de mama, tatăl şi fratele ei mai mic.

Domnul Bellu obişnuia din când în când pentru Crăciun să de deghizeze în Moş Crăciun şi să vină cu daruri la noi. Fiind mai mare, începeam să-l rog dacă ar putea să-mi aducă un costum de gimnastică, să aibă culorile respective, sau nişte clame de păr pe care le văzusem eu la colege mai mari de la lotul naţional de gimnastică”, a povestit Andreea Răducan.

Şi chiar dacă împreună cu toate colegele se simţeau o familie, de Crăciun îi lipseau foarte mult părinţii şi Sorin, fratele mai mic. Îşi alina dorul de ai ei cu amintiri pline de zâmbet.

Părinţii sigur că au încercat să ne explice foarte pe înţelesul nostru ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului, noi eram, de asemenea, foarte, foarte curioşi şi încercam an de an să-l prindem pe Moş Crăciun la noi acasă, uneori s-a întâmplat să şi vină, să-l vedem. Alteori încercam să punem tot felul de capcane, să se împiedice, să-i pregătim ceva, să vedem dacă o să bea laptele pe care noi îl punem pe masă. Şi întindeam tot felul de sfori dintr-o parte în alta”, își aminește Andreea.

Acum, după mai mult de 10 ani de când s-a retras din sportul de performanţă, Andreea Răducan îşi poate atinge visul din copilăria plină de cantonamente: petrece fiecare sărbătoare acasă, împreună cu familia.

Păstrăm lucrurile la fel de frumos. Cu împodobirea brăduţului, ascultând colinde, mama prepară cele mai bune mâncăruri de fiecare dată, avem şi prieteni dragi alături de noi”, mărturisește campioana.

Gimnasta a povestit la Digi24 în emisiunea „Digimatinal” și alte amintiri legate de cantonamente și de Crăciun. Le puteți afla urmărind materialul video de mai jos:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri