Crin Antonescu: Varianta unei OUG pe TVR este inacceptabilă, mai bine convocăm parlamentarii din nou

Data publicării:
crin antonescu1 -Mediafax Foto-Octav Ganea

 

"I-am spus domnului Ponta că aşa ceva nu se face...că nu mai are rost. I-am spus că televiziunea este în momentul de faţă într-o situaţie critică, că este o instituţie decapitată şi că varianta domniei sale de a da o ordonanţă mâine mi se pare inacceptabilă. Nu putem să mai dăm a nu ştiu câta ordonanţă prin care să modificăm o lege, doar pentru că parlamentarii unui partid au fugit de la vot. Mai bine cheamă din nou parlamentarii mâine să ne pronunţăm prin vot", a spus Antonescu la un post de televiziune.

Liderul PNL a mai afirmat faptul că premierul Victor Ponta i-ar fi comunicat ministrului de Interne, Radu Stroe, în cursul zilei de ieri, de două ori faptul că propunerea PNL pentru şefia TVR este agreată şi va fi susţinută în Parlament.

Nominalizarea lui Rareş Bogdan, propus de PNL la conducerea TVR nu a fost validată, marţi de Parlament, din totalul celor 580 de membri ai celor două Camere, exprimându-şi votul 176 senatori şi deputaţi, din care 174 au votat "pentru", iar doi "împotrivă", astfel că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi (291).

PSD îl susţine pe Valentin Nicolau

Guvernul va adopta, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care va permite Birourilor reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor să numească o conducere interimară la TVR.

Surse politice spun că PSD a şi găsit următorul candidat pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR. Este vorba despre Valentin Nicolau, fost preşedinte şi membru al Consiliului de Admintraţie al instituţiei, care a şi confirmat informaţia pentru Digi24.

Am fost chemat de la secretariatul comisiei și mi s-a relatat că ăsta este motivul. Am avut o scurtă discuție cu câțiva lideri pe hol. Voi sta un pic să cumpănesc dacă să mă înham sau nu la o asemenea responsabilitate”, a declarat Valentin Nicolau.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri