Sari la conținut

CTP, despre vizita lui Kirill: Ortodoxia e calea aleasă de Putin pentru propagandă în România

Vizita în România a patriarhul Kirill al Moscovei şi al întregii Rusii are un scop politic, a comentat, la Digi24, jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu.

În mod evident, această vizită are un scop politic. Putin încearcă - este posibilitatea care i-a rămas în legătură cu România – calea ortodoxiei, pe aici să pătrundă propaganda rusă, legată de religie. Asta e tot, în mod evident. Pentru asta vine Kirill după atâtea decenii. Și, după părerea mea, are șanse mari de succes în România”, a spus jurnalistul.

Pentru că există destui oameni politici în țara noastră cărora le-ar conveni intrarea în sfera de dominație rusească. Știți de ce? E foarte simplu: pentru că rușii nu ar sprijini lupta anticorupție în România, așa cum o face Occidentul. Occidentul are prostul gust, din interesele lui actuale, să susțină de câțiva ani buni, în mod ferm, lupta anticorupție în România și independența justiției”, a explicat, ironic, Cristian Tudor Popescu.

Potrivit acestuia, dacă România ar fi în sfera de influență a Rusiei, ca în perioada comunistă, nu ar mai exista luptă anticorupție. „Luptă anticorupție în comunism, în societatea totalitară, nu exista. Cum să existe luptă anticorupție când comunismul era corupție instituționalizată, la nivel de stat?”, a adăugat jurnalistul.

Urmăriți comentariul integral în înregistrarea video de mai sus.