Cum s-au distribuit banii în ministere, pentru reîntregirea lefurilor

Data publicării:
27 2001bugetimpartire-46047

Guvernul a prevăzut în bugetul pe acest an peste 20 de miliarde de lei pentru salariile angajaţilor din sectorul de stat. Suma este cu 13 la sută mai mare decât în 2012. Potrivit autorităţilor, banii în plus sunt folosiţi pentru reîntregirea salariilor bugetarilor, tăiate cu 25 la sută în 2010.

Cele mai mari cheltuieli salariale le are Ministerul de Interne, care are un buget de salarii de aproape șapte miliarde de lei. E drept, acest minister are și cei mai multi angajați - peste 130.000.

Urmează Ministerul Apărării, care a alocat aproape patru miliarde de lei pentru salarii, și Ministerul Finanțelor, cu 1,8 miliarde de lei. Cele două ministere au însă şi mai puțini oameni pe ștatele de plată.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătății are cea mai mare creștere a bugetului de salarii. În 2013, acest minister va cheltui cu 20 la sută mai mulţi bani pe plata salariilor.

Și cheltuielile de personal ale Ministerului Economiei s-au majorat cu un procent similar, în vreme ce Ministerul Fondurilor Europene a primit 16 procente în plus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri