Curse întârziate dupa atentatul de la Istanbul

Data publicării:
atac Istanbul Ataturk6 Getty

Pasagerii cursei Turkish Airlines care au ajuns astăzi în București au povestit că și-au petrecut noaptea în zona de tranzit a Aeroportului Ataturk. De asemenea, ei au spus că măsurile de securitate au fost sporite și că oamenii erau mult mai suspicioși.

Un cetățean turc care a venit în București și-a exprimat îngrijorarea față de frecvența acestor atacuri și a atras atenția că astfel de atentate au loc nu doar în Turcia și ci în restul Europei.

Orarul zborurilor începe să reintre în normalitate. TAROM a operat astăzit potrivit programului. De asemenea, Turkish Airlines și-a anunțat pasagerii că dacă doresc să anuleze zborurile care decolează sau aterizează pe Aeroportul Ataturk pot face acest lucru până pe 5 iulie și le vor fi returnați banii. 

Între timp, pe aeroportul Otopeni mai mulți români așteaptă să vadă dacă vor mai putea zbura către Istanbul. 

„Trebuia să zbor spre Istanbul însă nu știm ce o să se întâmple. Nu am primit niciun răspuns de la agenție. Am escală în Istanbul, apoi spre America”, a declarat o tânără.

O alt pasager a declarat că nu a vorbit încă cu reprezentanții companiei cu care trebuia să zboare și că în Istanbul are escală pentru Iran. De asemenea, el a precizat că nu are emoții în legătură cu escala deoarece atentate au loc „peste tot”. 

Trei atentatori sinucigași au deschis focul înainte să se arunce în aer în zona terminalului „Sosiri” al Aeroportului Internaţional Ataturk din Istanbul. Cel puțin 41 de persoane și-au pierdut viața în urma atacului, iar alte 239 au fost rănite.

Citiţi şi:
Victor Ponta, despre atentatele din IstanbulEram în mașină, la 10 minute de aeroport
VIDEO. Momentul exploziei de pe Aeroportul Ataturk
TURCIA - Români blocaţi în zona liberă din aeroport. Guvern: S-a organizat celulă de criză la nivelul Consulatului
Filmul atacului terorist de la Istanbul

Avertizări de călătorie pentru Turcia, de luni

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri