Delia Velculescu, negociatoarea FMI care va încerca să salveze Grecia de la dezastru

Data publicării:
delia velculescu - furaciune-1

Delia Velculescu s-a născut în 1975 şi a fost eleva Colegiului „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Deşi avea de gând să devină studentă ASE, a primit o bursă de studii în America.

Cunoscuții spun despre noua șefă FMI în Grecia că era, încă din liceu, o persoană care știa să se impună.

Ioan Ignat, profesor de matematică: O elevă de excepție. Rar mi-a fost dat să întâlnesc în cariera mea de 44 ani un asemenea elev. Dornică de afirmare, o inteligență deosebită. Nu era retrasă deloc. Era o colegă sociabilă, aproape, în unele cazuri, vulcanică, pentru a întreţine o atmosferă plăcută.

Profesorul ei de matematică își amintește și astăzi de capacitatea ieșită din comun a tinerei de a găsi rezolvările celor mai dificile probleme.

Ioan Ignat, profesor de matematică: Ziceam „Delia, nu te supăra, te rog explică pe înțelesul tuturor”. Avea niște idei colosale. Adică ceva original, în a se exprima, a gândi, a rezolva.

Dascălul mai păstrează și astăzi dedicația pe care i-a lăsat-o la finalul liceului. „A te adresa matematicii înseamnă mai degrabă a ști să pui problema, decât a cere matematicii să îți rezolve problemele”.

Prietenii din anii adolescenței nu sunt deloc miraţi de ascensiunea ei.

Codruța Muntean: Știa exact ce vrea de la viață, știa exact țelul ei și era o foarte bună colegă și prietenă. Pot să jur că, de la acel moment, știam că va ajunge într-o funcție importantă.

Delia Velculescu este coautorul unei analize din 2009 dedicată economiei elene și a mai condus misiunile fondului monetar din Cipru și Slovenia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri