Deputații din Comisia Juridică au dat aviz pentru arestarea lui Alin Trășculescu

Data publicării:
16 2011trasculescu17-33878

Actualizare 17.20.Avocatul Cristian Ene, cel care-l apără pe Alin Trășculescu, a declarat că este prima dată când în Camera Deputaților unui deputat nu i s-a permis să-și studieze dosarul. În toate celelalte șase cazuri s-a permis acest lucru. Comisia a constatat că din partea Ministerului Justiției și a Parchetului instanței supreme lipsește dosarul, acolo unde se află elemente care îl pot incrimina pe deputat.

Deputatul Daniel Stamate Budurescu a declarat, după ședința Comisiei, că Alin Trășculescu nu a adus prea multe argumente în favoarea sa, limitându-se doar la a spune că nu a pus mâna pe bani și că este nevinovat.

„Nu a vrut să facă o apărare serioasă la referatul procurorilor. Avocatul a mers pe procedură, că nu existau faptele sau documentele. Comisia a considerat că putem lua o decizie doar pe baza referatului”, a spus deputatul.

Mircea Grosaru, singurul participant la ședința comisiei care a votat împotrivă, și-a exprimat nemulțumirea față de ce a văzut în referatul procurorilor.

Deputaţii din Comisia juridică au chiulit în masă de la sedinţa în care trebuie să ia o decizie în cazul Alin Trăşculescu. Doar patru din cei 23 de deputati membri ai acestei comisii participă la lucrări. Alţi şapte si-au trimis înlocuitori. Restul, nici măcar atât. Nici preşedintele comisiei nu a fost de la început prezent. Democrat liberalul Daniel Buda a venit cu o oră întârziere.

Actualizare 15.20. Alin Trășculescu a venit la Parlament. El va participa la ședința Comisiei Juridice. El și-a susținut nevinovăția, spunând că va spune acest lucru și în Comisia Juridică.

Actualizare 12.20.Ședința comisiei juridice a Camerei Deputaților a fost amânată încă două ore și jumătate. Inițial, fusese stabilită pentru ora 13.00.

Deputaţii ar fi vrut să fie lăsaţi să-şi continue campania electorală cât mai este vremea bună, în loc să vină la şedinţa de plen pentru a decide în cazul lui Alin Trăşculescu. Preşedintele Camerei Deputaţilor a relatat, în şedinţa Biroului Permanent de acum două zile, cât de greu îi este să îşi convingă colegii că este nevoie de prezenţa lor urgentă la Bucureşti.

Potrivit stenogramei Biroului Permanent, liderul grupului PDL, Mircea Toader, a cerut ca deputaţii să fie convocaţi cât mai repede pentru a vota cererea de arestare preventivă a lui Alin Trăşculescu.

Valeriu Zgonea a admis urgenţa situaţiei, dar a invocat rezervele exprimate de colegii lui.

„Pentru noi va fi foarte greu să îi chemăm pe toţi. (...) Vă daţi seama ce efort vom face fiindcă toată lumea este în colegiu. Eu am avut o discuţie cu majoritatea colegilor mei. Este campanie şi toată lumea este preocupată; adică nici unul nu ştie 100% că va câştiga. (...) Oamenii spun: acum este vremea cât de cât frumoasă şi putem să dăm şi noi materiale, să umblăm din casă în casă”, potrivit stenogramei Biroului Permanent.

Avizul de azi va merge marți în plenul Camerei Deputaților. Aici, decizia se va lua cu jumătate plus unu din totalul celor prezenți în sală, dar condiția este ca să fie îndeplinit cvorumul.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunțat ieri că Biroul Permanent a cerut comisiei juridice ca până sâmbătă, la prânz, să-și exprime punctul de vedere în legătură cu deputatul Alin Trășculescu. Votul în plen, în Cameră, urmează să fie dat marți, 20 noiembrie, la ora 12.00.

Parlamentarul este acuzat detrafic de influenţăşi spălare de bani. Parlamentul a primit deja adresa de la Ministerul Justiţiei prin care Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, respectiv DNA, solicită Camerei încuviinţarea arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu.

Democrat-liberalii au anunțat că vor vota în favoarea cererii DNA și și-au retras sprijinul politiclui Alin Trășculescu.

În perioada noiembrie 2010- noiembrie 2012, cât ocupa funcţiile de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene din Vrancea a Partidului Democrat Liberal, deputatul ar fi pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale o sumă de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 de euro, în schimbul mai multor contracte cu statul.

Alin Trăşculescu este cel de-al patrulea parlamentar din actuala legislatură pentru care procurorii au solicitat încuviinţarea arestării preventive.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri