Directorul general al BBC a demisionat din cauza unui reportaj care nu trebuia difuzat

Data publicării:
111 20demisie 20bbc-32900

Reportajul în cauză îl acuza de implicare într-un vestit scandal de pedofilie pe Lordul McAlpine, un oficial conservator de rang înalt, care a deţinut funcţii importante în timpul administraţiei Thatcher.

Reportajul s-a bazat pe mărturia unui bărbat din Ţara Galilor, care a declarat că a fost abuzat sexual de mai mulţi membri marcanţi ai Partidului Conservator în anii 70, în vreme ce era internat într-un orfelinat.

Printre cei incriminaţi se număra şi Lordul McAlpine. Ulterior, bărbatul a revenit asupra declaraţiilor şi a mărturisit că Lordul McAlpine nu se afla printre bărbaţii care l-au abuzat.

George Entwistle a recunoscut, în mesajul transmis ieri seară, că materialul nu ar fi trebuit să fie difuzat niciodată. El a considerat demisia drept singurul gest onorabil pe care poate să-l facă.

Noul scandal vine într-un moment extrem de prost pentru BBC, care încearcă să facă față unui alt scandal de pedofilie. BBC este acuzată că a mușamalizat abuzuri sexuale pe care le-ar fi săvârșit timp de peste șase decenii unul din cei mai aclamați prezentatori pe care i-a avut, Jimmy Savile, realizatorul unor emisiuni pentru copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri